ZigaForm version 5.9.1

Restauratie van Designmeubelen

 

Vanaf het begin van de 20e eeuw kwamen designmeubelen en objecten in opkomst. Door de industrialisatie konden meubelen in grotere getalen gefabriceerd worden en dit veranderde ook het proces van creatie. Ontwerpers tekenden vernieuwende designs voor tafels, stoelen, kasten en andere objecten. Verscheidene nieuwe stijlen werden razend populair en voor sommige stijlen geldt deze populariteit tot op de dag van vandaag.

 

Beroemd is het Scandinavisch design, waarvan het Deens Design het bekendst is. Scandinavische designmeubelen staan bekend om hun combinatie van stijl en praktisch ontwerp. Bekende ontwerpers uit de Scandinavische school zijn onder andere Arne Jacobson, Hans Wegner en Yngve Ekström. Ook Nederland kent een eigen designtraditie, waarvan Gerrit Rietveld en W.H. Gispen exponenten zijn. Momenteel zijn eveneens retro- en vintagemeubelen erg populair en ook industrieel design is op dit moment zeer in trek.

 

Naast de restauratie van antieke meubelen herstel ik in mijn atelier ook designmeubelen en objecten. Voor de restauratie van designmeubilair is mijn uitgangspunt om een meubel te herstellen naar zijn oorspronkelijke staat, zoals dit ook mijn uitgangspunt is voor antiek meubilair. Dit gaat echter wel altijd in overleg met u, waarbij ik natuurlijk rekening houd met uw wensen. Meer informatie over mijn aanpak kunt u vinden op mijn werkwijze pagina.

 

Voor het opknappen van designermeubelen, ben ik in staat verschillende technieken toe te passen en deze kunt u vinden op de restauratietechnieken pagina. In mijn atelier heb ik verscheidene designstoelen, tafels en kasten gerestaureerd en hieronder vindt u enkele voorbeelden van door mij uitgevoerde restauraties.

Bel Dirk-Olaf van Geenen