ZigaForm version 5.9.1
basis-home-1

Ieder meubel een eigen aanpak

 

Overweegt u mij in te schakelen dan maken we eerst een afspraak om het stuk te bezichtigen. Dit kan in mijn atelier of op locatie. Ik bekijk de staat van het meubel, zijn constructie en de gebruikte technieken en materiaal soorten. Op basis daarvan doe ik een restauratie voorstel en geef ik u een voorlopige prijsindicatie. Wanneer u akkoord gaat met dit voorstel wordt een vervolgafspraak gemaakt.

 

Na een tweede uitgebreidere analyse in mijn atelier breng ik vervolgens een definitieve offerte uit. Zo nodig kan dan ook een extern onderzoek plaatsvinden. In de offerte beschrijf ik de huidige toestand, de gebreken en behandelingsmogelijkheden. In het behandelingsvoorstel geef ik u zo nodig meerdere opties met daarbij de kosten per optie. Na uw schriftelijke akkoord maak ik met u een afspraak over de periode waarin de restauratie kan worden uitgevoerd. Tijdens de restauratie bent u natuurlijk altijd welkom in mijn atelier.

 

Als de restauratie gereed is, ontvangt u bij de factuur een beknopte rapportage van onze werkzaamheden en adviseer ik u over het verdere onderhoud. Desgewenst stel ik voor u een conditierapport en restauratierapport op.

SINDS
2004

Respect voor authenticiteit

 

De reden om een meubelstuk te restaureren kan voor iedereen verschillend zijn. Of het nu gaat om eeuwenoude antiek of meubilair waar u om emotionele redenen waarde aan hecht. Ieder meubel heeft een eigen betekenis en verhaal en krijgt bij mij dan ook altijd een unieke behandeling. Daarbij heb ik veel respect voor de authenticiteit. Mijn eerste streven is om meubelen terug te brengen naar de originele staat, zoals deze jaren of soms eeuwen geleden vervaardigd zijn. Wel zoek ik naar de juiste balans tussen de oorspronkelijkheid en de natuurlijke veranderingen die een meubel ondergaat naarmate deze veroudert. Want ook de verjaring geeft bijzondere, historische en ook emotionele waarde.

 

Centraal bij Van Geenen staan kwaliteit en het werken met traditionele technieken en materialen. Toch kan het de restauratie soms ten goede komen om moderne technieken toe te passen.

 

Ook hiervoor heb ik de kennis in huis. Ik zorg dat ik altijd op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen, technieken en toepassingen en heb daardoor ook de kennis en ervaring om eigentijdse meubelen te restaureren.

 

Belangrijk is ook dat ik streef naar reversibiliteit. Dat wil zeggen dat ik toevoegende materialen en technieken gebruik die volledig ongedaan te maken zijn. Hierdoor kan het meubel jaren later weer worden teruggebracht naar zijn originele staat als dat nodig mocht zijn.

Bel Dirk-Olaf van Geenen