ZigaForm version 5.9.1
Restauratie parketvloer Parketvloer restauratie Antiek parket herstellen Parket restauratie Parketrestauraties Houten vloer renoveren Houten vloer restauratie Parket restauratie Houten vloer herstellen
Categorie
interieur restauratie
Over dit project

Restauratie van houten vloer

Hout is een bijzonder mooi materiaal en ideaal voor een karaktervolle vloer. Wel is hout kwetsbaar voor beschadigingen en is het onderhevig aan slijtage. Gelukkig is in veel gevallen een houten vloer te herstellen naar de oorspronkelijke staat. Van Geenen Restauratie heeft expertise voor de restauratie van diverse houten vloeren. We helpen graag zowel particulieren als organisaties met het behouden van mooie objecten.

Op deze pagina vindt u een door ons uitgevoerde restauratie van een eikenhouten parketvloer. U ontdekt hierbij onze werkwijze voor een vloerrestauratie. Heeft u vragen of interesse om uw vloer door Van Geenen Restauratie te laten restaureren? U kunt geheel vrijblijvend een aanvraag voor restauratie indienen.

Vraag vrijblijvend restauratie aan

Eikenhouten vloerrestauratie Huys ten Donck

Het Huys ten Donck is een schitterend in 1746 gebouwde buitenplaats gelegen in de gemeente Ridderkerk. Vandaag de dag wordt het gebruikt voor onder meer bruiloften, bedrijfsevenementen en filmopnames. In het Huys ten Donck hebben we tevens deze prachtige trumeau-spiegel mogen restaureren.

De eikenhouten parketvloer in de eetzaal van de buitenplaats was beschadigd geraakt als gevolg van een olielekkage. Hierdoor zaten er op de vloer op diverse plaatsen olievlekken. Doordat deze een stuk donkerder waren dan de schone delen, was dit erg storend.

Olievlekken houten vloer laten verwijderen

We hebben de vlekken mechanisch en met oplosmiddel verwijderd. Waar nodig hebben we vuile delen gebleekt om een zo homogeen mogelijk oppervlak te creëren. We hebben eveneens storende water- en vuilvlekken weggewerkt.

De boenwasafwerking was vuil, mat en onregelmatig van glans. Om de afwerking te herstellen hebben we de vloer licht geslepen met een scotch. Hiermee verwijderden we vuilophopingen en creëerden we een schone ondergrond voor een nieuwe afwerking. Vervolgens hebben we de vloer voorzien van een lichtbruine boenwas. We beschikken over diverse kleuren boenwas om kleurverschillen bij te werken. Hierna hebben we de vloer gepolijst, oftewel uitgeboend.

Het resultaat kunt u op deze pagina aanschouwen. We zijn trots dat wij deze prachtige vloer naar de oorspronkelijke staat hebben mogen herstellen.

Heeft u een vloer die u wilt laten herstellen? Bij Van Geenen Restauratie kunt u geheel vrijblijvend een restauratie aanvragen. Ook voor vragen staan wij u graag te woord. Op de pagina werkwijze vindt u meer informatie over onze manier van werken.

Van Geenen Restauratie heeft uitgebreide ervaring met zowel antiekrestauratie als het herstellen van designmeubels. We hebben respect voor authenticiteit en geloven dat ieder meubel een eigen aanpak verdient.

Bel Dirk-Olaf van Geenen